Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ar fi important de ştiut dacă autorităţile române au început oare negocierile care să ne asigure că avem măcar o şansă credibilă în cea mai importantă competiţie cu conotaţii geostrategice care se poartă în acest moment, cu toate armele, cu toate mijloacele permise, cea care vizează obţinerea unui vaccin sau/şi a unui tratament împotriva Covid-19.

În acest moment, ţările lumii se împart deja în două grupe majore.


Prima împărţire se face extrem de simplu: pe de o parte avem Statele Unite, care nu au acceptat niciodată o altă soluţie decât cea a cavalerului singuratic, investind pentru obţinerea de rezultate pe care, preventiv, le-a şi blocat în avans, în speranţa că Remdesivir se va transforma şi leacul minune şi că, astfel, va aparţine Americii cu brevetul respectiv care să-i permită să facă jocurile ulterioare la scară mondială. De cealaltă parte, avem Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Uniunea Europeană, care au demarat susţinerea financiară pentru mai multe zeci de proiecte de cercetare, anunţând că principiul agreat este acela că vaccinul şi tratamentul vor fi considerate drept „bun al umanităţii“ şi costul său va fi unul pe care să şi-l poată permite toate statele lumii, inclusiv cele mai sărace. Asta spre diferenţă de costul produsului american pe care vi l-am prezentat deja în alt material, cei aproape 3000 de dolari ceruţi pe un set de doze reprezentând un nivel absolut imposibil de susţinut de o mare parte dintre ţările lumii, mai ales cele din America de Sud, Africa sau Asia.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.