Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rezultatele repartizării computerizate pentru Admiterea în liceu 2020 vor fi publicate azi pe admitere.edu.ro și edupedu.ro. Aceste rezultate sunt cele în urma opțiunilor completate de elevi în fișele de admitere și pe baza lor se vor face clasele a IX-a din toamnă. Pentru media generală de admitere contează 20% și media din clasele V-VIII, alături de cele 80 de procente ale Evaluării Naționale. În general media obținută la clasă ridică media candidatului, potrivit analizei făcute de Edupedu.ro. Însă cel mai mult media de la clasă contează pentru elevii cu medii mici. Cei care au 3, de exemplu, înregistrează medii și cu 4-5 puncte mai mari la clasă, an de an, față de performanța de la Evaluarea Națională.


Menționăm că Evaluarea Națională are doar două probe, cele de română și matematică, în schimb media de la clasă este formată din toate mediile disciplinelor studiate în cei 4 ani de gimnaziu. Iar întrebarea este: poate un elev de 3 la romană și 3 la matematică să aibă media 7-8 în clasele V-VIII? Răspunsul desprins din această analiză arată nu numai că poate, dar că aceasta este regula.

Integral pe edupedu.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.