Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rusia „plantează nori de ploaie” în Siberia pentru a lupta împotriva incendiilor din Siberia. Metoda dă roade, incendiile s-au diminuat. Serviciul de pompieri din Rusia a folosit tehnica incredibilă de „însămânţare a norilor” pentru a stimula precipitaţiile deasupra regiunilor din Siberia afectate de puternice incendii de vegetaţie.

Pompierii ruși au semănat nori de ploaie peste focurile sălbatice din Siberia, au declarat autoritățile. Agenția forestieră rusă a spus că s-au desfășurat activități pentru combaterea a 158 de incendii forestiere care acoperă 46.261 de hectare începând de vineri.

Aceștia susțin că eforturile lor au avut până acum un succes în conținerea focului, care a fost redusă la o treime din dimensiunea pe care a avut-o. Pompierii utilizează aeronave cu ajutorul cărora împrăştie substanţe chimice în norii de deasupra unor zone izolate din nordul regiunilor Krasnoiarsk şi Irkuţk din Siberia, a precizat agenţia.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.