Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Papa Francisc s-a declarat duminică îndurerat de decizia Turciei de a transforma muzeul Hagia Sofia din Istanbul în moschee, relatează Reuters, citat de Agerpres.

''Gândurile mele se îndreaptă spre Istanbul. Mă gândesc la Sfânta Sofia şi sunt foarte îndurerat'', a spus suveranul pontif în timpul discursului săptămânal de binecuvântare din Piaţa Sf. Petru, din Roma.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că primele rugăciuni vor avea loc la Hagia Sofia la data de 24 iulie, după ce monumentul antic a fost declarat moschee în urma unei decizii care i-a revocat statutul de muzeu.

Erdogan a declarat că Hagia Sofia, cu o vechime de aproape 1.500 de ani, fostă catedrală creştină, va rămâne deschisă musulmanilor, creştinilor şi străinilor.

Integral pe Digi24Comentarii

Alin Albu După cum arată la moacă... se pare ca papa e șucărit rău de tot!

13 iulie 2020 23:55

Victor Popa Erdogan este un megaloman. Atat Turcia, cat si Ungaria sunt forrmate din popoare asiatice infiltrate in Europa. Teritoriile pe carre se afla acum au fos furate destul de recent de la popoare bastinase europeene! Ar fi bine sa nu se uite acest lucru!

12 iulie 2020 23:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.