Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a criticat PSD pentru amânarea votului pe proiectul de lege care reglementează carantina, izolarea și internarea pacienților confirmați cu COVID-19.

Principalele declarații ale președintelui:

Din nefericire, pandemia este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. De 100 de ani nu a mai existat o boală cu impact atât de profund. Și în România efectele devin din ce în ce mai vizibile. Azi avem 637 de cazuri noi și 30 de oameni au murit.

E greu de imaginat cum unii spun că nu e niciun pericol, că e o boală ușoară, ba adepții unor teorii conspiraționiste spun că nici nu există. Ba există și are un impact devastator.

E greu de luptat cu această boală.

Am spus săptămâna trecută că nu e momentul unei dispute politice.Sunt siderat de felul în care PSD reacționează în Prlament când e în discuție o lege foarte importantă, care reglementează izolarea și carantina. A fost introdusă în Parlament în regim de urgență, pentru că nevoie de ea.

PSD a venit cu argumente false. Guvernul nu avea cum să vină mai devreme, până când nu s-au publicat argumentele CCR.

PSD tergiversează această discuție. Și pe mine mă surprinde cinismul de care dă dovadă PSD, care privează Guvernul de un instrument necesar pentru combaterea pandemiei

Integral pe Digi24Comentarii

Oltean Nu PSD e de vina ci faptul ca nu s-a cerut, demult, revizuirea actualei constitutii facute candva pe genunchi. Cine vrea orice lucru bun, poate fi cintract sai tergiversat pana la infinit. Vedeti, ca exemplu, justitia - procese ce dureaza 10 ani, fara nici o finalitate. Si culmea, cand sunt lucruri absolut evidente - de exemplu cazul "Colectiv". Se asteapta ca toti cei interesati sa uite sau sa moara de batranete. Si aceasta lalaiala caracterizeaza orice activitate politica, parlamentara , guvernamentala etc.

15 iulie 2020 14:25

Boris Johanson Măi nene Ferencz, să admitem că unele critici ale tale sunt pertinente, problema e alta. Toți liderii Europei și cei din America de Nord au făcut aceleași greșeli, au subestimat pericolul bolii, chiar dacă erau încă de pe atunci, Ianuarie și Februarie semne grave despre boala virusului. SUA și Canada au declarat carantină națională și au închis granițele abia pe la jumătatea lunii Martie, iar în Canada mai există carantină la nivel de provincii unde sunt încă multe cazuri de infectare zilnice, etc. Liderii Europei au trecut și ei la închiderea granițelor și au insituit carantină națională tot la jumătatea lunii Martie. Eu nu zic că Iohannis ar merită iertarea, dar ținând cont de modul cum au acționat și alți mulți mari lideri ai unor state dezvoltate, Iohannis poate merită niște circumstanțe atenuante. Să fii tu sănătos, nenicule!

15 iulie 2020 7:47

Ferencz Uita-te in oglinda, fatalaule! Nu te vezi in ianuarie mancand kk despre "gripa mai severa care nu poate ucide" si despre "cei care sperie populatia".... Despre "alegerile anticipate ca prioritate nationala"... acum ce mananci?? Te doar in kur pe tine si pe guvernul tau de "Sanatatea romanilor".... Tot PSD te-a pus sa contesti la CCR Legea prioritara in pandemie- prima promulgata- cea a EDUCATIEI SEXUALE!!!!! Wei sclerozatule, du-te si te interneaza!

14 iulie 2020 22:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.