Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Apropierea alegerilor le întunecă mintea politicienilor, deşi revenirea în forţă a epidemiei de coronavirus ne dă fiori. Mai nou, mărul discordiei electorale este legea carantinării pe care, având în vedere urgenţa situaţiei, Parlamentul o poate rezolva în două zile. Miza este excepţională, păstrarea, sau nu, sub control a epidemiei ucigaşe.

Mă aşteptam ca toate forţele politice să se reunească la Cotroceni, sub arbitrajul preşedintelui Iohannis, şi în jumătate de zi să dea forma finală legii. Dacă nu procedează aşa, vor fi autorii morali ai consecinţelor extrem de grave care se conturează, în primul rând a morţii a sute, poate mii de români. Va suporta conştiinţa lor un astfel de preţ?

Legea carantinarii este dificilă, dar nu imposibil de realizat. O lege este bună dacă este clară, predictibilă şi precisă. În plus, această lege cuprinde importante restricţii ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale, se aplică nu doar prezentului episod generat de coronavirus, ci şi altor situaţii asemănătoare din viitor. Ea trebuie să conţină şi „anticorpii” aplicării ei abuzive în viitor. Nu cred că juriştii dublaţi de specialişti în epidemiologie n-ar putea rezolva toate cerinţele unei astfel de legi în decurs de 2 zile.

Integral pe AdevărulComentarii

Larisa Nea Vlastoane, ne-ati dat gara cu predictibilitatea voastra...... Sunteti futere bre! Ati imprumutat termeni din astia futuristi si-i tot invartiti pe toate partile doar ca sa sune bine! Arata-mi o lege clara in Romania.... Una! De predictibila, nu mai zic...... LA ce ageamii de politicieni fripturisti am avut si avem, la ce servicii de 2 lei avem- se ameninta unii pe altii, se asmuta unii impotriva altora, de parca n-ar sluji acelasi Popor! N-au nici o treaba cu Romanii si Romania! Legile sunt date in ceata, pentru ca cei mari-grangurii- care le incalca sa nu pateasca nimic. Se pun in slujba tuturor strainilor care vin si fac pretentii, iar ei halesc comisioanele de vindere a Tarii! Pe de alta parte sa stii ca Romanii sunt sanatosi, ca Popor , inca! Bolnavii sunt in functii publice!

14 iulie 2020 23:12

Pute Joianis mirosi cacatul care la-ai creeat ,in loc sa urmaresti rezolvarea situatiei pandemice tot o frecai cu ciuma rosie,mai ramanea sa se dea numarul de morti pe simpatii politice,asta ai facut in Romania Educata ai educat oamenii la ura ca asta ne mai trebuia,profesoras de doi bani !!!

14 iulie 2020 18:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.