Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru că a pus în seama Parlamentului numărul uriaș de cazuri pozitive de coronavirus din ultimele zile.

”În mod inadmisibil, preşedintele dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este inacceptabil ca preşedintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile”, a declarat Robert Canzanciuc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul Senatului a atras atenția că virusul e cât se poate de real și că autoritățile trebuie să ia măsuri. De asemenea, el a subliniat importanța unei legii a carantinei.

”E nevoie de o lege a carantinei în mod clar. Nimeni nu spune că nu trebuie restrânse anumite drepturi şi libertăţi pentru a controla pandemia, dar dacă Constituţia ne dă voie. Trebuie o lege pentru a ne asigura că restrângerea lor nu se face în mod abuziv, după bunul plac al Guvernului Orban sau oricare Guvern ar veni la putere. PSD nu tergiversează nimic. Când domnul Iohannis era în week-end, vă reamintesc că Parlamentul lucra până la 4 dimineaţa. Parlamentarii PSD au fost aici pentru a repara prostiile din proiectul de lege al Guvernului Orban”, a mai spus el.

Cazanciuc spune că autoritățile au nevoie de pârghii pentru a putea preveni pandemia, dar că, în același timp, e nevoie și de garanții că nu vor fi făcute abuzuri discreționare.

Iohannis, anunț după creșterea infectaților cu COVID: PSD tergiversează carantinarea
Klaus Iohannis a spus, în discursul pe care l-a susținut astăzi, că infecția cu coronavirus este cât se poate de reală și dificilă, un un impact devastator asupra lumii și a României.

Iohannis s-a declarat siderat de felul în care PSD a reacționat în Parlament vizavi de legea care reglementează izolarea și carantinarea.

"Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență, iar toată lumea s-a așteptat la regim de urgență. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente false. Zicea că trebuie să vină guvernul mai repede cu această lege. Guvernul nu putea fără argumentele CCR. PSD reclamă că legea nu e bine făcută. Păi, rațiunea dezbaterilor este găsirea celei mai bune forme.
Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție.

Trebuie să recunosc, mă surprinde cinismul. Ce se întâmplă de fapt este că PSD privează guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în contextul epidemiei. Vă spun drept, este șocant fiindcă această tergiversare, prin care PSD vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci sau sute de români", a declarat Iohannis.


Comentarii

Nae Carambol Căcatzanciuc ăsta face gălăgie, problema e nu noile cazuri de îmbolăviți, ci e circul pe care-l face cocina parlamentului unde PSD încă mai are majoritate și o controlează prin șefii celor două cocini ale parlamentului. Iar noile cazuri de infecatați dar și numărul de morți, poate fi imputat PSD-ului care a grohăit tot timpul cum că carantina nu e bună că limitează libertățile cetățenești, cum că izolarea nu e bună că e impusă, etc. Muie PSD!

15 iulie 2020 7:36

Claudia Iohannis e amnezic..... din februarie si pana acum si-a schimbat de zeci de ori declaratiile privind COVID......... uita de la mana pana la gura.....are Alzhaimer! Uita si unde sta..... ultimele vizite ca sef de stat le-a facut vizitand camioane TIR! S-a tampit saracul! Internati-l! Fie-va mila de el!

15 iulie 2020 1:07

Un bou Psd-ist Ce ai sa sugi tu pula Cazanciuc la alegeri,,,va aratam noi voua ,,,

14 iulie 2020 22:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.