Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România urcă vertiginos în topul european al îmbolnăvirilor de Covid-19. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, este al doilea stat din Uniunea Europeană din cauza numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni. România bifează creșteri pe linie și intră zilnic pe lista neagră a tot mai multor țări din Europa.

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. 1.120 de cazuri au fost înregistrate până duminică, din 15.000 de teste, anunță COTIDIANUL. De asemenea, 22 de pacienți infectați cu COVID-19 au decedat, potrivit bilanțului furnizat de Grupul de Comunicare Strategică. Sâmbătă, din aproximativ 34.000 de teste au fost confirmate 1.284 cazuri noi de persoane infectate. 25.643 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.572 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

România să intră în a 30-a săptămână de la primul caz COVID-19 confirmat. O perioadă în care am trecut deja de 44.000 de persoane confirmate din care, din păcate, aproape 2.200 au murit. Săptămâna care tocmai s-a încheiat, a “29-a” (20-26 iulie) va rămâne, cel puțin pentru moment, cu cele mai multe recorduri negative doborâte, constată DIGI24. În mod cert este cea cu cele mai multe cazuri noi: 6.659!

În această ultimă săptămână au fost 4 zile în care a fost doborât recordul de noi cazuri. Am trecut de 1.000 de infectări miercuri și am urcat până la 1.284 sămbătă! Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a venit cu o veste proastă. Acesta, citat de CAPITAL, a declarat că România are de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie.

”Noi ne găsim într-o situaţie paradoxală acum, pentru că, dacă ţineţi minte, acum 2-3 luni şi în Italia se înregistrau mii de cazuri de infecţie în fiecare zi, cu sute de decese, au fost şi zile când se apropiau de 1.000 de decese într-o singură zi.

Situaţia era dramatică. În România erau 200 – 300 de cazuri, decesele erau undeva în jur de 20 – 30, deci ne aflam într-o situaţie incomparabil mai bună decât Italia.”, a spus Rafila. Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat vineri că a semnat un ordin care instituie carantina pentru persoanele care au călătorit în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile, decizie menită să prevină creşterea numărului de cazuri de COVID-19 importate, transmite REALITATEA.

Creşterea numărului de infectări inregistrate in România în ultima lună a dus la înăsprirea condiţiilor de călătorie în mai multe ţări. State precum Italia, Grecia sau Cipru au introdus restrictii pentru români încă din cursul săptămâni trecute, unele dintre ele chiar aseară, anunță ANTENA3. Grecia este ultima țară care ne-a impus restricții. De pe 28 iulie, și cine vă merge cu avionul vă trebui să prezinte un test covid Testul trebuie să nu fi făcut cu mai mult de 72 ore de momentul în care se intră pe teritoriul Greciei.

Italia ne-a impus și ea autoizolare 14 zile. Cipru ne-a impus mai multe restricții: o autorizație de călătorie, obținută în prealabil, care presupune completarea unui chestionar covid și introducerea datelor de zbor, test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Și Austria ne cere mai nou un test negativ prelevat la numai 72 de ore. Austriecii au redus termenul de valabilitate în cazul testului pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 3.

Iar dacă ajungem în Italia, Estonia, Letonia, Norvegia, Marea Britanie şi Irlanda suntem obligați să intrăm în izolare, pentru 14 zile, precizează PROTV. Recomandarea e valabilă şi pentru Belgia şi Olanda. În momentul de faţă există 44 de țări din care, dacă ne întoarcem, trebuie să intrăm în carantină. Doar Turcia, Portugalia şi Suedia au ieşit de pe această listă.

Toate acestea ni se întâmplă pentru că numărul cazurilor a explodat pur şi simplu, în ultimele două săptămâni. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, România este acum a doua țară din UE după media îmbolnăvirilor din ultimele 15 zile. Doar Luxemburg mai este în faţa noastră. Dacă vom continua aşa există şi riscul să nu mai putem ieşi deloc din ţară.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.