Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două postări pe rețelele de socializare, publicate, ieri, de președintele PSD, Marcel Ciolacu, și de cel al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, prevestesc intenția celor două formațiuni de a demara procedurile pentru demiterea Guvernului Orban.

Ambii lideri politici acuză Executivul de proasta gestionare a pandemiei, primul într-o maineră mai elegantă, în timp ce al doilea vine cu acuzații dure. Ieșirile celor doi lasă de înțeles că planul moțiunii de cenzură este gata și că, în acest moment, demersul pentru dărâmarea Executivului a intrat în linie dreaptă.

În postarea lui Călin Popescu Tăriceanu, citată de JURNALUL NAȚIONAL, se arată că „drumul vostru (al Guvernului PNL – n.red.) trebuie să se încheie cât mai repede, pentru că este clar pentru toţi românii că nu aveţi capacitatea de a gestiona această criză şi că nu vă bucuraţi de încrederea oamenilor. O ţară nu poate fi condusă doar cu amenzi, decrete militare şi stări excepţionale!

Vremea aceea s-a sfârşit acum 30 de ani!”. Imediat, pe contul său de socialiare, Marcel Ciolacu a scris că „Guvernul Orban trebuie să plece pentru că a eșuat să atragă cetățenii de partea sa în lupta cu pandemia. Frica, amenzile și amenințările nu vor putea înlocui niciodată măsurile corecte și comunicarea transparentă și credibilă”.

La nivelul PSD s-a luat deja, duminică, decizia cu privire la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. Mai exact, Marcel Ciolacu a anunțat că va depune moțiunea de cenzură în august. Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei.

Într-o intervenţie telefonică la ANTENA3, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august.

Marcel Ciolacu a evitat să spună numele viitorului premier din partea PSD. O variantă ar putea fi el însuși, dar și Sorin Grindeanu, care are mare susținere în interiorul partidului. Eugen Teodorovici se vrea si el șef al executivului, dar șansele sunt minime. Alte nume vehiculate au mai fost Gabriela Firea și Vasile Dîncu, dar niciunul nu a confirmat ipoteza.

Săptămâna trecută, social-democrații precizau că au deja strânse 202 semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură, dând de înțeles că aceasta urmează a fi depusă în cursul lunii viitoare, indiferent dacă va mai fi instituită sau nu starea de alertă.Conform aritmeticii parlamentare, PSD și ALDE au nevoie de voturile UDMR pentru a dărâma Guvernul Orban, în condițiile în care noile evoluții politice de la nivelul Pro România nu mai dau drept certă o colaborare cu formațiunea condusă de Victor Ponta pentru realizarea, cu succes, a unui astfel de obiectiv politic, remarcă ROMÂNIA LIBERĂ.

Între timp, Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie și reprezentant al României la OMS, ofertat de Victor Ponta să candideze la Primăria Capitalei din partea Pro România, a declinat invitația. În locul acestuia, candidatul Pro România ar fi Nicolae Bănicioiu fostul ministru al Sănătății.

Medicul Alexandru Rafila a precizat că Ponta i-a făcut această propunere înainte de a pleca în concediu, l-a rugat să îl lase să „digere” oferta, iar, la întoarcere, i-a comunicat refuzul. „Nu voi candida, deoarece trăim o perioadă dificilă. Consider că ar fi mai multă nevoie de expertiza mea în domeniul sănătății, decât în administrația publică. Aceasta este decizia corectă”, a precizat Alexandru Rafila, citat de JURNALUL NAȚIONAL.

Partidele conduse de Victor Ponta și Robert Negoiță au decis să prezinte candidați comuni pentru primăria generală și pentru sectoare dându-i palpitații Gabrielei Firea. Cum Alexandru Rafila a refuzat să candideze la funcția de primar general, între noi fie vorba avea șanse spre deloc, omul nepărând capabil să mintă și să se bălăcărească cu țoapa prin emisiuni tv, ei adresându-se aceluiași electorat, candidatul alianței ar fi Nicolae Bănicioiu fostul ministru al Sănătății, susține CURENTUL.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat duminică o alianţă între Pro România şi noua formaţiune politică înfiinţată de către primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, Partidul Bucureşti 2020, amintește EVENIMENTUL ZILEI. Ponta afirmă că Alianţa Pro Bucureşti 2020 se adresează celor care nu vor să voteze „contra” şi care nu doresc să fie prizonieri ai „binomului” PSD-PNL.

„Ne-am aliat noi contra doamnei Firea... nici vorbă! Dacă ne era bine şi eram mulţumiţi de ce se întâmpla în PSD, nu plecam”, a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă comună cu Robert Negoiţă.


Comentarii

somoila Si cine vorbeste....Un fost puscarias,care a pus tara pe butuci,iar acum da din coate iar sa se catare sus.Huo! potaia dracului!

29 iulie 2020 0:10

Adrian Năstase, ocnaș liberat ca tot omul Așa este! O țară ca a noastră nu poate fi condusă prin amenzi, decrete și stări excepționale. Oarecăcare așa să fie? Păi, dacă nu era molima asta de virus mortal păcătos și fără leac, așa ar fi fost, dar...? Are dreptate Curul Nebărbierit Ciolacu și berbantul ofilit impotent de Tăriceanu, țara trebuie condusă de PSD care are o singură mare realizare, ruinarea României prin înglodarea țării în alte datorii externe de cele 85 de miliarde euro din totalul datoriei externe naționale care e acum circa 110 miliarde euro. Eu, Adrian Năstase prin grația Ălui de Sus fost premier al României, sunt pe departe cel mai viteaz și cel mai zmeu de la PSD, pentru că Eu nu am găurit bugetul României decât cu cele 3 sau 4 miliarde de euro aruncate pentru Autostrada Transilvania care nici acum nu e gata și o să coste de 10 ori mai mult decât bânetul pe care l-am aruncat Eu. Așa că numai Eu, Adrian Năstase prin grația Ălui de Sus, fost premier al României, dar și fost ocnaș în termen la ocnele de la Jilava și Rahova unde am servit patria îmbrăcat în zeghea de ocnaș, ar trebui să candidez din nou la funcția de premier și la cea de președinte al României, mai ales că slugile mele preaplecate din PSD mi-au pregătit terenul mărind durata mandatului prezidențial la 5 ani, pentru că mă mai visam și Eu Tartor de țară pentru un deceniu precum Animalul Ion Ilici Iliescu, fie-i țărâna grea că încă n-a crăpat și încă mai face umbră pământului degeaba. Atenție, Pulimea! Să-mi numărați ouăle!

28 iulie 2020 20:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.