Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Cât nu a existat factorul politic, cât am decis și am gestionat această pandemie, am gestionat-o bine", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24, referindu-se la creșeterea accelerată a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. "Cred că politic am grăbit un pic lucrurile și ne-am grăbit peste un moment medical care nu s-a terminat".

"Cred că oamenii au putut vedea că atâta timp cât nu a existat acest factor politic, cât am decis și am gestionat această pandemie, am gestionat-o bine. La sfârșitul lunii mai și în prima săptămână a lunii iunie ajunsesem să avem 120 de cazuri noi de la o zi la alta. Astăzi suntem la 1151, aproape 1200 de cazuri, în contextul în care au urmat niște momente în care neîncrederea, bagatelizarea a tot ceea ce a însemnat acea perioadă, instigarea la nerespectarea unor reguli, nerecunoașterea unei pandemii sau un vid legislativ de aproape 3 săptămâni a dus la momentul în care ne aflăm. Cred că politic am grăbit un pic lucrurile și ne-am grăbit politic peste un moment medical care nu este terminat, în detrimentul unei reluări economice.

Integral pe Digi24Comentarii

Ion Mongolu Măi nene ministrule, tu nu ești prost, dar din păcate nu ești nici exagerat de deștept. Deciziile pe care le-a luat guvernul până acum au fost tot politice, respectiv politico-administrative la nivel intern al țării. Era normal ca o explozie a noilor cazuri de infectare a oamenilor să se-ntâmple, odată cu ușurarea restricțiilor, acest lucru s-a întâmplat peste tot în lume, deci România nu e o excepție, tot așa cum nu e un caz singular. În altă ordine de idei, e o imbecilitate să afirmi ca ministru al sănătății și la nivel de guvern, că alegerile locale se pot gestiona bine pe durata unei singure zile de vot. Dar, pe voi, idioților, nu vă duce capul la faptul că-n alte țări ale lumii civilizate, alegerile se organizează-n condiții normale fără orice virus ca acum, deci acolo alegerile se țin pe perioada a două săptămâni de zile, când există în total circa 9 sau 10 zile de vot în total, ultima zi e cea oficială de vot, iar celelalte sunt zile de vot anticipat, iar această ofertă a guvernelor de acolo e tocmai pentru da posibilitatea cetățeanului să voteze cât mai lejer și-n număr cât mai mare. Dar, chiar și așa, prezența electoratului acolo la vot e de numai 33% sau maxim 35% din electorat. Dar, acolo organizarea e alta și e mult mai accesibilă cetățeanului prin diversitatea metodelor ei. Trebuie să-ți dau o muie, pentru că meriți. Muie! Punct!

29 iulie 2020 0:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.