Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Harababura dinaintea alegerilor locale scoate la suprafață cele mai sordide cotloane ale politicii. În numele grijii față de cetățeni, față de sănătatea urbei și a bunăstării ei, candidații își dau în cap sau se înjunghie, cu plăcere, pe la spate. Se fac cele mai nebănuite alianțe, dușmanii de ieri au devenit prieteni la cataramă.

Partide pe care nu le leagă nimic unul de celălalt bat palma, negociază locuri ce trebuie ocupate, nume, voturi potențiale și piedici de pus contracandidaților. Se coc strategii, se face inventarul punctelor nevralgice din existența adversarului, se pun la cale atacuri de campanie și fiecare caută să atragă de partea lui cât mai mult electorat. În ce scop, dacă cetățeanul și problemele lui nu figurează pe listele lor de priorități?

Dragostea față de votanți apare doar în discursuri. Primarul știe dinainte ce contracte are de încheiat dacă va câștiga alegerile, așa că mai ușor cu cetățeanul. Mai știe și că, ajuns pe scaunul puterii, trebuie să-și achite datoriile față de susținătorii financiar, cei ce l-au votat să mai aștepte. Totul se rezumă la putere, la bani, la afaceri. Cetățeanul? Îl cam încurcă cu pretențiile lui, dar, neavând încotro, trebuie să-l folosească la vot.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.