Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Decizia administrației Trump de a retrage 12 mii de militari americani staționați în Germania are consecințe și pentru România. Potrivit unor informații din presa europeană, 5600 militari aflați în baze din Germania vor fi relocați în Belgia, Italia, Polonia, ROMÂNIA,țările baltice și Bulgaria.

Restul de 6400 militari vor fi retrași în Statele Unite.

Măsura este criticată de o serie de politicieni din SUA care consideră greșită măsura lui Trump, care ar oferi astfel un cadou Rusiei.În plus, costul retragerii din Germania a trupelor are costuri de 6-8 miliarde dolari, potrivit declarației secretarului american al Apărării.

Măsura retragerii militarilor americani din Germania este o sancțiune aplicată acestei țări pentru că nu a alocat 2% PIB pentru apărare. Trump a declarat că AMERICA nu poate fi „guguștiucul” Germaniei. Relocarea se face însă în Belgia și Italia, care au mult sub cota cheltuielilor militare ale Germaniei .

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Lute Sunt multe tari cu sun 2 % alocat dar nici una nu are sepcuta ca noi .Presul nostru da orice ,ca nu e de la el ,ca sa fie bagat in seama.

30 iulie 2020 12:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.