Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Datele oficiale furnizate pentru Libertatea de Institutul Național de Hematologie Transfuzională arată că, în ultimele trei luni de zile, din 27.007 de pacienți vindecați de conornavirus, doar 486 au acceptat ca din sângele lor să se facă transfuzia care ajută vindecarea celor cu forme severe.

Până în prezent, două terapii conduc lista rezultatelor promițătoare în lupta cu noul coronavirus, scurtând durata de spitalizare sau salvând viața celor care dezvoltă forme severe ale bolii: antiviralul Ramdesivir și transfuzia de plasmă convalescentă COVID-19. Ambele tratamente sunt limitate. Doar 600 de flacoane de antiviral au fost livrate României în cadrul unui studiu, autoritățile sperând că vor mai sosi alte 600.

Iar plasma convalescentă COVID este recoltată doar de la pacienții vindecați care acceptă să doneze. Aceștia dezvoltă anticorpi ce pot lupta cu boala după două-trei săptămâni de la vindecare.

Integral pe LibertateaComentarii

sIsI Evident ca statul in loc sa se lase furat de tot felul de jmecheri din sistemul sanitar, ar trebui sa plateasca testele. Dar cine-i statul? Pai tot mafiotii aia din securitate, militie, justitie care nu-si vad decat de interesul propriu:banul. Cand ajunge si la ei raul : un deces surpriza (malpraxis), vreun viol sau chiar crima, abia atunci se trezesc. Prea tarziu! Prea putini!

2 august 2020 13:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.