Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Traian Băsescu este hotărât să candideze la Primăria Capitalei, manevră care l-ar văduvi pe Nicușor Dan, „candidatul dreptei”, de un procent din voturi. PMP-ul a fost exclus din alianța PNL-USR-PLUS pentru candidaturi comune la București, iar acum Băsescu amenință megalomanic de pe margine. Practic, acesta s-a autopropus la Primăria Capitalei pentru că „vreau să dau o lecție USR-ului“!,  constată GÂNDUL.

Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la DIGI24, că a transmis PMP oferta sa de a candida la Primăria Capitalei şi vor fi demarate procedurile interne pentru desemnarea candidaţilor formaţiunii la alegerile locale. „Eu nu prea ştiu să pierd, n-am învăţat treaba asta în politică şi dacă intru în competiţie o să fac tot ce se poate să câştig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau şi o lecţie USR-ului”, a afirmat Băsescu după ce partidul său a fost sculat de la masa bucatelor de USR.

Întrebat dacă candidatura sa nu va favoriza candidatul PSD, Băsescu, citat de COTIDIANUL, a afirmat: ”Bun, şi oferta USR-PNL care este? Desfiinţaţi-vă, voi PMP, că noi suntem nişte băieţi deştepţi. Ăştia au început să procedeze ca băieţii deştepţi din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile, dar să nu aibă candidaţi. Democraţia este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri”. Cu privire la motivul pentru care PMP nu a fost inclus în alianță, Băsescu a zis că ”cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de 10 procente în competiția cu Firea”.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, atacă alianța electorală PNL, USR și PLUS și se declară dezgustată de manipularea pe care o fac partidele de dreapta, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Firea a postat pe Facebook o reacție la anunțul PNL – USR – PLUS de formare a unei alianțe electorale pentru Primăria Capitalei și primăriile de sectoare.

„Aveam de toate dar nu aveam “dreapta” unită! Unită să ce? Să fure? Să mintă? Să aducă în posturi-cheie semidocți, rubedenii, să transfere haosul din Guvern la Primărie? (...) S-a unit “dreapta”!! Wooooowww!!! Cine?? Partidele de dreapta!! Tare de tot!! Bulversant! Teribil! Eclatant! Vezuvian!! Daca nu ar fi de ras, ar fi chiar de plans! Asta era problema nationala! Asta era problema Capitalei!”, a mai spus Gabriela Firea.

Întrebat de colaborarea cu PMP, având în vedere că acesta a fost lăsat în afara acordului politic încheiat de PNL cu Alianţa USR PLUS pentru a avea candidaţi comuni în alegerile locale din Bucureşti, premierul Ludovic Orban a declarat că PNL continuă colaborarea cu PMP, constată CAPITAL. „Singurul meu mesaj este că noi continuăm colaborarea cu PMP, că suntem deschişi la colaborarea în Consiliul General al Capitalei, în consiliile locale de sector şi că îi considerăm ca pe nişte parteneri.

Am ajuns la o formulă între PNL şi USR PLUS din multe motive, n-aş vrea acuma să le menţionez, dar din punctul meu de vedere ei au fost partenerii noştri, sunt partenerii noştri la guvernare, ne bizuim pe susţinerea lor în Parlament şi vom colabora în toate consiliile judeţene, consiliile locale, pentru a forma majorităţi şi pentru a asigura o bună guvernare locală”, a spus Ludovic  Orban, la B1 TV.

Logica spune că şansele lui Nicuşor Dan de a câştiga Capitala ar fi şubrezite de intrarea în cursa electorală a fostului primar şi preşedinte, Traian Băsescu. Însă are cu adevărat Băsescu capacitatea de a încurca socotelile altora şi de a ieşi el însuşi în câştig? Candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Municipiului Bucureşti este deocamdată o mutare de cacealma pe care PMP o joacă în contextul în care nu a fost primit la masa negocierilor pentru împărţirea candidaturilor la primăriile de sector ale Capitalei, susține ADEVĂRUL.

Miza este menţinerea partidului băsist în plaja relevanţei pe scena publică românească, adică deasupra pragului electoral de 5% de accedere în consiliile locale şi în Parlament. Iar motivul panicii era sondajul IMAS pe luna iulie, care indica PMP la 3,9%. În patru ani de când şi-a trimis oameni în consiliile locale, PMP s-a aflat într-o complicitate stridentă cu PSD. Şi totuşi, PMP voia să facă parte din coaliţia de dreapta anti-PSD, găsind iniţial înţelegere la unii lideri PNL, care ar fi fost dispuşi să-i cedeze un sector al Capitalei.

Pe de altă parte, negocierile dintre Ludovic Orban și USR-PLUS i-a nemulțumit pe mulți liberali, care au sperat până în ultima clipă că alianța dintre cele două formațiuni va pica. Dan Barna a obținut practic tot ce și-a dorit: candidaturile la primăriile cu cele mai mari șanse 1 ș 2 plus un viceprimar la Capitală.Să nu uităm că Nicușor Dan este de fapt fondatorul USR, ceea ce înseamnă practic că PNL a renunțat aproape complet la Capitală, unde, susține JURNALUL NAȚIONAL, singurul care are ceva șanse să câștige alegerile este Ciprian Ciucu la Sectorul 6.

Rareș Bogdan a fost unul dintre cei care a insistat cel mai mult pentru candidaturile colegilor de partid la sectoarele cheie din Capitală, adică 1 și 2, dar fără sorți de izbândă. De altfel, acesta opta pentru candidați liberali la toate sectoarele și chiar era dispus să se înscrie și el pentru fotoliul de primar la Capitală, după ce în urmă cu mai multe luni spunea că nu este o poziție pe care nu și-o dorește, dar va accepta să intre în luptă dacă președintele Klaus Iohannis i-o cere.

Imediat după ce negocierile dintre PNL și USR-PLUS s-au încheiat, conform surselor ANTENA3, mai multe voci puternice i-au cerut fostului jurnalist să se înscrie totuși în lupta pentru Primăria Capitalei, dar acesta ar fi refuzat, fiind solidar în cele din urmă cu deciziile lui Ludovic Orban. Au fost multe nemulțumiri printre liberali, care au făcut zgomot, doar pe fundal. Puși în fața lui Ludovic Orban, au anunțat toți într-un glas că-l susțin.

Paradoxal, dar din toate aceste negocieri, cel mai câștigat la capitolul imagine a ieșit Rareș Bogdan, care fusese aruncat într-un con de umbră în ultima perioadă. Acesta era dispus să-și asume candidatura și s-a luptat pentru colegii liberali la Primării, reușind să adune în jurul lui noi adepți.

Sigur că dacă ar fi candidat și ar fi câștigat Primăria Capitalei, un nou lider liberal puternic s-ar fi născut, iar Ludovic Orban ar fi avut concurență serioasă. În contextul dat, scaunul lui de președintele PNL și funcția de premier sunt asigurate. Însă un eșec la alegerile parlamentare l-ar îndepărta imediat de la putere, iar cel care pare să aibă culoar spre funcția de lider în acest moment este Rareș Bogdan, care a reintrat în cărțile puterii.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Este bine pentru candidatul comun al PNL și USR- PLUS la Primăria Generală, Nicușor Dan, că PMP-ul lui Traian Băsescu nu a mai fost invitat să facă parte din această alianță electorală?


Comentarii

Cristi Bravo nea Traenica, asa te vrem, jucator , să moara pnl-istii de ciuda. Dupa ce ne-au luat oamenii, acum vor sa ne ia si partidul. O sa castigi primaria detasat, pe firuta si neicusor ii zdrobesti . Surpriza mare este ca vom castiga si un sector prin candidatura ta la primaria generala. La parlamentare vom face 10-12 % de se vor caciulii la noi ptr aceste procente.

4 august 2020 8:13

Răzbunare și megalomanie? NU! E idioțenie curată! Dar, cum e de dosul dreptei, n-avem încotro și o să vedem ce căcat mare de vitejie va mai căca Chiorul cu partidul lui de mahala. Nu e chiar himalaian, dar evident că e frapierant, e stalinisto-exotic, scremutul de căcare al lui Băsescu. O să iasă o diaree diligentă până la urmă, vorba diligentă a lui Victor Ponta, felcer docent tagma cum laudae, totul e să fie diligentă treaba, că așa zic americanii ăia get-beget din SUA, noi trebuie să zicem ca căcare Victor Ponta, ce rost mai are să mai și traducem cuvântul diligent pă românește? Sună exotic, sună mai marțian, adică mai dă pă Marte, sună mai extraterestru, sună mai a deducere, cum zicea madam Lia Olguța Vasilescu, căcând ar fi vrut să arate amărâților pensionari cum căcare se calculează pensia aia amărâtă, că de la deductible din engleză netradus pă românește, am ajuns la deducere, că nu e căcare chiar deducție, da, e p-aproape p-acolo, nu contează, totul e să ne scremem și noi pă americănească, că e mai occidentală, e mai vestică, e mai cu moț. Chiorul o să câștige un Căcat mare, evident. Muie! Muie PSD!

4 august 2020 2:22

Adrian Zglobiu Votați Traian Băsescu primar general al capitalei. Eu, o să-l votez pe Traian Băsescu cu o flegmă zdravănă, flegmă mai sănătoasă decât aia cu care l-am scuipat la Constanța pe acest fariseu împuțit. Evident că-l voi flegma foarte zglobiu pe orătania strâmbă și chioară care e Traian Băsescu, cea mai ordinară scursoare de om de pe pământul ăsta. Regret că nu-l pot scuipa cu căcat pe Traian Băsescu, pentru că el merită să fie scuipat numai cu căcat, dar, dacă se găsește un mic grup de patrioți viteji să-l țină nemișcat pe Traian Băsescu la găoaza mea, după ce am luat un purgativ și voi fi sigur că mă voi căca o diaree sănătoasă, îmi iau angajamentul solemn că-l voi scuipa și cu căcat pe acest Neom al națiunii. Huoooo! Muie Chiorule!

3 august 2020 21:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.