Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ovăzul a cunoscut o apreciere deosebită mai ales ca nutreţ în furajarea animalelor tinere, a celor pentru reproducere şi a cailor, fiind bogat în substanţe nutritive. Izvoarele istorice arată că dacii şi germanii au fost printre primele popoare care au folosit ovăzul ca aliment de bază.

De ce ovăzul este numit ,,puterea calului”? După cum se ştie, este o cereală preferată de cai. Aceasta conţine substanţe bioactive cu totul deosebite, care îi oferă calului energia necesară pentru a depune efort.

Ovăzul conţine o serie de substanţe numite fructani, vitamine, substanţe steroide, alcaloizi, dar şi un microelement- siliciu, întâlnit numai în câteva plante în afara ovăzului, ca de exemplu în planta coada calului. Siliciul este un microelement ce contribuie la oprirea procesului de îmbătrânire a oaselor şi de apariţie a osteoporozei.

Integral pe Click pentru femeiComentarii

Mănânci calule ovăz? Desigur! Ovăzul ăsta e o minune nu alta. De ce? Păi, dacă cineva a văzut un falus de cal în erecție, care lovește burta calului pentru a ucide niște muște care-l chinuie, atunci respectivul își va da seama imediat că armăsarul nu consumă ...... pentru că are toată mintea-n falus. Pă vremuri și pă vremuri de poveste, armăsarii mai haleau și câte o găleată de jăratec, dar acum nu mai e nevoie, ovăzul a substituit jăratecul, ......, precum și alte pilule de sculău. Așa că, mâncați ovăz, dacă vreți să aveți și voi mintea calului. Punct!

6 august 2020 6:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.