Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Remdesivirul este un medicament cheie în tratarea pacienților cu coronavirus, dar care se află în stare gravă. România va primi noi flacoane în trei tranșe.

România va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir, medicamentul care se administrează bolnavilor COVID în stare gravă. Dozele vor ajunge în ţara noastră în trei tranşe. Primele, care sunt pentru 1.200 de pacienţi, vin săptămâna aceasta, în 7 august. Acesta a fost primul medicament autorizat la nivelul Uniunii Europene pentru tratamentul COVID-19.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 823 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus, la un număr mai mic de teste – 8.045. Cele mai multe cazuri au fost raprotate în Bucureşti, urmat de judeţele Argeş, Galaţi, Bacău şi Bihor. De asemenea, în urma testării pacienţilor care erau deja pozitivi, 302 persoane au fost reconfirmate pozitiv, cele mai multe fiind în Bucureşti – 36.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.