Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul ia în calcul emiterea unei HG prin care să reglementeze eliberarea de vouchere de vacanţă alternative, acordate în special bugetarilor, actul normativ urmând să fie aprobat până la jumătatea lunii august.

"Legat de pachetele de servicii, e obligaţie legală ca agenţiile să fie asigurate. Teoretic, cei care au achiziţionat pachete au această siguranţă, în cazul unei insolvenţe, ei vor fi acoperiţi de aceste asigurări. Sper ca până la jumătatea lunii august, să avem HG de elaborarea unei garanţii de stat, vouchere alternative. Ţine de abilitatea agenţiilor de a elibera vouchere ca alternativă la rambursare, iar turiştii să poată primi voucher pe durata de 12 luni, care să fie cel puţin la fel ca valoare şi ca nivel de prestare de servicii. Valoarea să fie garantată de stat.

Sper că acest lucru va fi din jumătatea lunii august. Ideea de fond de garantare pentru pachetele turistice e o idee discutată cu mediul privat de ani de zile. Este o măsură care ar trebui să se întâmple chiar şi în timp de pace. E o problemă pe care trebuie să o discutăm serios.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.