Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Temperaturile din regiunea arctică din Siberia au crescut până la o medie record, pe fondul unui val de căldură care alimentează unele dintre cele mai grave incendii de vegetaţie din această zonă. Efectele schimbărilor climatice au dus la o creștere alarmantă a craterului Batagai, cunoscut drept și "Poarta Iadului", acesta atingând un diametru de aproape 1 kilometru, potrivit sciencemag.org.

Cunoscut localnicilor drept „Poarta Iadului”, craterul Batagai s-a extins cu aproximativ 10 metri pe an, pe măsură ce temperaturile record au dezghețat permafrostul, în care se află 1.500 de miliarde de tone de dioxid de carbon, aproape dublu față de cât se găsește acum în atmosferă. Cercetătorul Frank Guenther din cadrul Universității din Potsdam, a explicat că începând cu 2016, această rată de extindere a crescut până la 14 metri pe an.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.