Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

WhatsApp testează o nouă facilitate care, speră şefii serviciului deţinut de Facebook, vor edifica utilizatorii cu privire la ştirile false care se răspândesc rapid. Începând de astăzi, o parte din utilizatorii WhatsApp vor observa o lupă alături de unele mesajele primite. Această lupă va fi afişată atunci când algoritmii companiei au depistat un mesaj care se răspândeşte rapid, transmite News.ro.

Apăsând butonul respectiv, se va realiza o căutare pe internet după cuvintele cheie din mesajul primit. Ideea este aceea de a facilita o căutare rapidă care să edifice utilizatorul cu privire la veridicitatea informaţiei. Cei de la Facebook au o misiune dificilă în a bloca informaţiile false transmise pe WhatsApp. Din cauza criptării mesajelor, compania nu poate vedea conţinutul acestora. Poate în schimb să vadă cât de rapid şi de mult se răspândesc anumite mesaje.

Acest indicator, gradul de răspândire, este folosit în acest caz. Lupa pentru căutare va fi afişată utilizatorilor pentru mesajele care ajung la un număr mare de oameni şi îi poate manipula pe aceştia cu informaţii false.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.