Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Agenţia spaţială rusă, Roscosmos, care concurează cu compania privată SpaceX a antreprenorului Elon Musk, a anunţat vineri că intenţionează să aducă pe Terra eşantioane de scoarţă planetară prelevate de pe Venus şi să dezvolte un vehicul spaţial care va putea fi folosit pentru mai mult de 100 de lansări, informează AFP.

"Pentru a înlocui actuala rachetă Soyuz-2, elaborăm planurile pentru o rachetă cu metan. Ea va fi dezvoltată încă de la început ca un ansamblu reutilizabil. Nu semi-reutilizabil ca în cazul SpaceX, ci reutilizabil, prima treaptă va fi reutilizată de peste 100 de ori", a declarat directorul Roscosmos, Dmitri Rogozin, într-un interviu acordat agenţiei de presă Ria Novosti.

SpaceX a reuşit recent prima sa lansare şi revenire cu succes pe Terra a capsulei Crew Dragon, cu doi astronauţi la bord, în cadrul unei misiuni realizate pentru NASA. Racheta sa Falcon 9 este parţial reutilizabilă, precum şi capsula locuibilă, în vederea reducerii costurilor de lansare.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.