Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Povestea tînărului Burduja ne poate ajuta să înțelegem cum funcționează România de azi și de ce a ajuns într-un asemenea hal. Într-o zi, în fața televizorului, gata să-mi dau palme de atîta flecăreală nebună, iresponsabilă și păguboasă pentru țară, mă trezesc cu privirea ațintită pe o figură spălăcită, obosită, cu un păr uns, pieptănat în stilul anilor ’30. Omul atrăgea atenția cu părul său uns și pentru că era al naibii de lăudăros.

Parcă trăda urme de briliantină sau de mai veche întîlnire cu un șampon. Figura aceea de tînăr obosit, cu față bătrînicoasă și cu ochi vicleni îmi părea totuși cunoscută. Nu știam de unde și din ce împrejurări. Cu atît mai mult, am rămas la spusele sale, mai ales că se întrecea în limbi și complimente la adresa guvernului liberal și a norocului prăvălit peste România.

Cine Dracu’ poate spune asemenea enormități

Integral pe CotidianulComentarii

Ion Cristoiu, maestrul Ardei Umplut cu Căcat al presei românești (2) Îmi amintesc când acest flăcău Burduja lansase la Palatul Expozițional partidul ăla de căcat PACT, ca pe un eveniment copilăresc și prozaic chiar, imatur, necopt și totalmente nepotrivit, dar poate că cu trecerea a destui ani d-atunci, acest individ Burduja s-o mai fi copt la căpățână și la minte. Nu-l blamez pe Nistorescu prea tare pentru articolul lui critic la adresa acestui Burduja, chestia e că nu trebuie văzută toată tevatura asta cu accent pe niște prejudecăți, asta până la lămurirea finală. Dar, trebuie să muiesc pe nea moș Pulă Cornel pentru chestia aia cu pacostea de noroc care s-a abătut peste România, dată-n detalii de acest Burduja. Păi, dacă acum România e așa cum e, într-o redresare înceată, cum era și a fost România în toate guvernările PSD din 1990 până azi, când toate guvernările PSD de atunci până azi au înglodat România în alte datorii externe de alte 85 de miliarde euro? Pun pariu că nea moș Pulă Cornel NU va răspunde niciodată la această întrebare. Muie PSD!

10 august 2020 0:59

Ion Cristoiu, maestrul Ardei Umplut cu Căcat al presei românești (1) Are dreptate bunul meu tovarăș și pretin revoluționar Cornel Nistorescu, Ștergător la Cur al PSD și prim-vice-prim țucălar al PSD. Are dreptate? Păi, e foarte dubioasă treaba și extrem de incertă. Chestia e că individul Burduja, e plod de fost securist ceaușist, zice Cornel Nistorescu și-i vom da credit, adică-l vom crede pe cuvânt, individul Burduja e plod de fost securist ceaușist. Acum, că dacă a ajuns în ministerul de finanțe al țării, promovat politic evident, să zicem că are totuși la bază o calificare profesională care l-a ajutat să fie pus acolo, pentru că mi-e greu să cred că e frizer sau părerolog fără nici o diplomă de școală și a fost numit acolo. Acum, entuziazmul și toată gălăgia aia verbală produsă de individul Burduja, sună și a flecăreală, sună și a gargară, sună și a gălăgie, cheastia e că-n toată polologhia aia este sau o fi și un sâmbure de adevăr. Dar, până la a-l judeca pe papagalul ăsta de Burduja ca pe un ipochimen securist ceaușist numai că tac-so a fost un securist ceaușist autentic sau nu, e o exegerare instigatoare și manipulativă.

10 august 2020 0:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.