Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mizele sunt enorme în această serie de alegeri locale. Și totuși, senzația e că te uiți ca la un meci de Liga 1, în care se bagă în boxe reacții înregistrate ale unui public care nu mai e prezent. Să încercăm o simulare, că poveștile sunt interesante peste tot și seamănă între ele.

Se dă un oraș de, să zicem, 70.000 de oameni. Să-l numim Anonimeni, un frumos oraș nici prea-prea, nici foarte-foarte, plin de cetățeni pe care să-i numim “anonimi”.

Partidul nu contează

Avem un primar cu două-trei mandate în CV, partidul nu are importanță. Cei care nu-și mai suportă primarul așteaptă, desigur, o alianță a opoziției împotriva lui. Sunt și vreo două partide mici care își negociază lipsa (atenție!, lipsa, nu prezența!) din competiție. Dacă nu se prezintă la vot, opoziția unită are șanse să dea jos primarul în funcție. Dacă primarul actual împarte puțin din putere cu ăștia micii și îi determină să fărâme opoziția cu diverși candidați, atunci își conservă fără probleme mandatul. Tot un fel de democrație, dar doar pentru un maxim de 10% din Anonimeni.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.