Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pensiile ar putea fi mărite doar cu 14% de la 1 septembrie, nu cu 40% așa cum prevede legea. Guvernanții susțin că doar atât își permite economia României în acest moment, în condițiile în care țara trece printr-o criză sanitară și printr-una economică. Încă nu se știe când va fi acordat restul de 26%. Se cunoaște doar termenul limită la care banii ar trebui să intre în contul pensionarilor și anume 2022.

O creștere etapizată, la fel ca în cazul alocațiilor, este luată în calcul și pentru creșterea pensiilor.

Astfel, o creștere cu 14% a punctului de pensie, luată în calcul pentru data de 1 septembrie, va duce punctul de pensie de la 1.265 de lei, cât este acum, la 1.442 de lei.

În cazul în care punctul de pensie va crește cu 14 procente, așa cum și-ar dori Guvernul, atunci pensia minimă va ajunge la 802,5 lei, ceea ce reprezintă o creștere deloc de neglijat, în contextul dat, de aproximativ 100 de lei.

Ludovic Orban explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%

Oamenii sunt totuși nemulțumiți că pensiile nu vor crește cu 40%, așa cum promitea Guvernul PSD în urmă cu mai multe luni, dar premierul Ludovic Orban i-a rugat să înțeleagă că nu sunt suficienți bani la buget pentru a suporta această creștere.

"Nu e nici vina Guvernului ăsta, nici a celui trecut că e pandemie. Pensiile să crească cu 40 la sută. E vina celor care 30 de ani au tocat banii", i-a spus un bătrăn premierului, în timpul unei reuniuni.

"Credeţi-mă ce vă spun, nu putem mări acum cu 40 la sută. Riscăm să intrăm în incapacitate de plată. Mai bine creştem cât putem acum, decât să facem o creştere care va afecta toată societatea şi pe care nu o putem susţine", a replicat premierul Ludovic Orban.


Comentarii

Lute O soparla lasata sub forma de lege de niste javre idioate ,altor javre idioate !!Nu uitati de pesiile speciale sa nu fie afectate ,grije mare !!

10 august 2020 12:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.