Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procesul prin care se discută redeschiderea anchetei 10 august a fost suspendat, au precizat surse judiciare pentru Realitatea Plus. Foștii șefi ai Jandarmeriei au recuzat-o pe Ruxandra Grecu, judecătoarea desemnată să tranșeze soarta cazului violențelor de la protestul diasporei, conform surselor.

Vă reamintim că, săptămâna trecută, CAB a amânat pentru astăzi discutarea cererii DIICOT privind redeschiderea anchetei împotriva şefilor Jandarmeriei în dosarul care vizează violențele de la protestul Diasporei, din Piața Victoriei. Instanța a decis, totodată, ca aceștia să fie citaţi pentru a se prezenta la proces. Astăzi se împlinesc exact doi ani de la manifestația de amploare din centrul Bucureștiului.

Marţea trecută, procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului ""10 august"" şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.


Giorgiana Hosu consideră că se impune reluarea cercetărilor, inclusiv pentru că sunt semne de întrebare legate de administrarea probelor.

”Suspecții nu au mai fost citați la DIICOT în vederea ascultării lor. Nicio persoană vătămată și niciun martor (cu excepția martorilor Dan Carmen Daniela, Cliseru Speranța, Bădulescu Aurelian, Mastan Alin Ionel) nu a fost citată/citat la DIICOT în vederea reaudierii sau audierii. (...) Administrarea probatoriului s-a realizat în față procurorilor militari, iar acesta nu a fost readministrat în față procurorilor DIICOT și nu a fost coroborat cu alte probe(...)”, se arată într-un document obținut de Realitatea Plus.

Soluţia de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător, după care dosarul va fi preluat de Parchetul Militar.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Muie Psd Escroci dracului acum vor sa scape dar cand la convocat Dragnea sa inabuseasca in forta manifestanti pasnici nu sau gandit ca fac un abuz,,,si huligani au fost adusi de Psd si Negoita nepotil securistului Angelescu,,totul este pus la cale de puscariasul Dragnea,,asta nu mai trebuie sa iasa niciodata din puscarie,,cat rau a facut acestei tari.

10 august 2020 13:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.