Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Polonia şi România vor mai mulţi militari americani, iar acest lucru vine cu costuri suplimentare, potrivit monitorulapărării.ro Cele două ţări şi-au exprimat dorinţa de a găzdui o parte dintre militarii americani retraşi din Germania, înainte ca acest lucru să se întâmple.

Statele Unite vor suplimenta, în primă fază, efectivele militare în Polonia. În baza acordului, SUA s-a angajat să trimită, în viitorul apropiat, încă 1.000 de militari, prin rotaţie, alături de cei 4.500 care sunt desfăşuraţi deja în Polonia. Vecinii noştri s-au angajat că vor contribui financiar la acest proiect.

Planul include: crearea unui comandament american de divizie, a unei unităţi de informaţii, construirea unor centre de debarcare a tehnicii şi de sprijin a forţelor şi a infrastructurii pentru o brigadă blindată, o brigadă de elicoptere şi a unui batalion de sprijin.În paralel, Polonia şi-a arătat disponibilitatea de a cheltui până la 2 miliarde de euro pentru construirea unor facilităţi militare americane , bani care se adaugă la cei aproape 20 de miliarde de dolari, pregătiţi pentru programele de achiziţii.

Integral pe CotidianulComentarii

Leonard Cate cazuri gen Caracal vor urma???? Cine suporta consecintele? Gargara ieftina cu apararea si securitatea......

10 august 2020 17:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.