Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A trecut și ziua a cincea. Sunt amărât și revoltat. Presa ticăloșită nu a vrut să scrie că Emi a plecat cu pianul dintre noi pentru a le cânta îngerilor. Nici măcar că, de acum înainte, în bunătatea lui proverbială, îi va împrumuta cu bani de barbut doar pe vecinii din cimitir, domiciliat fiecare după posibilități. Sunt trist. Și acum îmi sună în urechi tânguirea disperată a unei doamne, la poarta cimitirului. Îngerule, îngerule! Îngerul mamei înger!

Cred că era mama lui. Numai o mamă poate fi atât de distrusă că îngerul ei cămătar, barbugiu și șantajist a plecat la îngeri fără cuțit la el. Dacă îl atacă Sfântul Petre cu vreo ulucă de la Poarta Raiului? Cum să se apere îngerașul ei?

Nu râd de durerea oamenilor, în clipele acestea, deși tentația este mare. Mă abțin. Râd de Poliție și de Jandarmerie. Ar trebui date în judecată, au făcut spectacol la moartea unui înger. Au împărțit măscuțe în condițiile în care, dacă te prind pe stradă fără, îți pardon o amendă de plângi mai tare ca la moartea lui Emi Pian.

Râd pentru că ne apărau în exces de niște cetățeni, interlopi ce-i drept, care nu aveau de gând să ne atace. S-a văzut că „băieții” nu aveau treabă cu noi, ci cu berbecuții, cu purcelușii puși la proțap și cu fripturile de parastas. Caz în care, să mă ierte milițienii de la priveghi că i-am beștelit acum câteva zile, ar trebui să se apere întâi de ei și de șefii lor.

Integral pe NaţionalComentarii

PROBO Valentin Boeru, felicitari pentru articol !!

10 august 2020 17:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.