Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) vrea să cumpere cel puţin şase drone de luptă de mare anduranţă, susţine coordonatorul Black Sea Security Program, George Vişan, citat de defensenews.com. În plus, „România ar dori să achiziţioneze şi un număr de UAV-uri (aeronave fără pilor-n.r.) tactice mai mici”, precizează George Vişan.

Analistul a adăugat că, în paralel cu programele de achiziţii de drone, MApN finanţează, de asemenea, dezvoltarea a două UAV-uri - Ultra-20 VTOL şi Ultra-20 V - de către Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare, mai arată defensenews.com. În acest context reamintim că, drone militare Hermes vor fi fabricate de Avioane Craiova şi Romaero împreună cu israelienii de la Elbit Systems.

Acestea sunt greu detectabile radar şi au fost testate în mai multe teatre de operaţii printre care Irak şi Afganistan. Concret, este vorba de sistemele de avioane fără pilot precum Skylark I-LEX şi Hermes 450, dar şi Hermes 900 în diferite configuraţii. Memorandumul de înţelegere semnat de cele trei companii prevede ca firmele româneşti să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanţă şi reparaţii, precum şi de managementul de program.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.