Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Descentralizarea crizei sanitare a fost necesară de la început, însă modul de funcționare al României este unul care a pus și pune interesul celor din funcții înaintea intereselor cetățenilor. Intrarea în carantină a unor spitale, cartiere sau localități nu impunea automat blocarea țării, așa cum s-a întâmplat.
La fel apelarea la Justiție, în cazul neregularităților stringente, ar fi putut deveni din primul moment operațională, dacă aceasta nu ar fi fost sub presiune politică și dacă legea ar fi fost un obiectiv asumat.

Gestionarea fenomenului epidemic și a consecințelor pe care le presupune, are încă multe abateri de la ceea ce ar trebui să fie o regulă: transparența deciziilor. Situația de criză a fost și este în continuare testul turnesol a tot ceea ce se întâmplă în România. Promovarea înspăimântării publice ascunde ascunde încălcarea procedurilor constituționale și punctual legale, cu efecte devastatoare, inclusiv în planul sănătății fizice și mentale.

Un guvern care triumfă pre-electoral prin cultivarea fricii, incapabil să ofere sustenabilitate unui moment de o dicultate maximă, exhibând în nota regimurilor totalitare adversitatea ca unică soluție, și-a încetat orice drept de a mai funcționa. Guvernul Iohannis-Orban a ideologizat epidemia și prin forțarea datei alegerilor.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.