Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Decizie de ultimă oră de la Ministerul Sănătății. Autoritățile vor izolare la domiciliu sau în spital pentru mai multe boli contagioase. Printre ele, rujeola sau gripa. Evident, și coronavirusul e inclus pe listă.

Despre acest proiect, reprezentantul României la OMS - Alexandru Rafila a precizat că această măsură ar fi menită să protejeze comunitățile în care trăim de răspândirea unor boli transmisibile.

"Există boli transmisibile grave care se pot răspândi în comunitate extrem de ușor, cum este rujeola, cu toate că este o boală prevenibilă prin vaccinare. Există boli care se transmit și produc infecții grave, amenințătoare de viață cum este tuberculoza și sigur, o persoană care știe că este infectată, trebuie să înțeleagă că izolarea la domiciliu protejează persoanele cu care vine în contact, implicit comunitatea în care își desfășoară activitatea. Sigur că această izolare, tratamentul la domiciliu nu este nelimitat.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Traian Avem vaccin anti-rujeolic, avem spitale de pneumoftiziologie pentru tuberculosi..... Mai terminati cu izolarile astea......Deveniti haotici si de rasul lumii. Astea-s strategii pe termen mediu si lung? Speriati oamenii, faceti spitale de campanie prin tara, de parca am fi o turma de tuberculosi! Crapa buba acusica....

11 august 2020 11:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.