Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pandemia, seceta, lipsa de finanțare a culturilor de toamnă, decapitalizarea fermelor și tranzacțiile doar cu cantități mici sunt cele mai mari probleme cu care se cofruntă producătorii interni de cereale, conform unui raport al Clubului Fermierilor Români.

Pandemia și seceta vor rostogoli o problemă care va avea reverberații adânci în sezonul 2020-2021. ”Fără a intra în decapitalizarea fermelor, aducem în discuție faptul că mulți fermieri întâmpină probleme în finanțarea culturilor de toamnă. Faptul că își manifestă intenția de a semăna semințe din stocul propriu este, cu siguranță, un semnal negativ. Desigur, din cauza lipsei fondului, prețul semințelor certificate de grâu și orz a crescut exponențial, în anumite cazuri chiar cu 70-80%. Însă pericolul ar putea veni tocmai din faptul că se vor semăna semințe proprii, pentru că acestea sunt obosite genetic, fără potențial din cauza subdezvoltării de care au avut parte în regim de secetă, iar acest lucru se va reflecta cu siguranță în potențialul de recoltă a anului 2021”, se spune în raport.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.