Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Grecia doreşte convocarea unui summit de urgenţă de către Uniunea Europeană cu privire la Turcia, a anunţat biroul premierului Kyriakos Mitsotakis, după trimiterea de către Ankara a unei nave turce de explorare în căutare de hidrocarburi într-o zonă disputată în Mediterana orientală, ceea ce a acutizat tensiunile între cele două ţări, anunță AFP, potrivit Agerpres.

„Ministerul de Externe (grec) va depune o cerere pentru un summit de urgenţă al Consiliului Afacerilor Externe al Uniunii Europene”, a indicat sursa citată.

Atena a acuzat în ajun Ankara că „ameninţă pacea” în Mediterana orientală, apreciind că prezenţa începând de luni în această zonă maritimă a navei seismice de căutare de hidrocarburi Oruç Reis constituie o „nouă escaladare gravă” şi „demonstrează rolul destabilizator” al Turciei.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.