Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ordonanța de Urgență a Guvernului, prin care dublarea alocațiilor ar urma să se facă etapizat, până în anul 2020, va fi adoptată, prin lege, de către Parlament, însă în sensul revenirii la prevederile referitoare la punerea de îndată în aplicare a majorării acestor indemnizații.

Biroul Permanent al Senatului a decis ca Ordonanța să intre, astăzi, pe ordinea de zi a Comisiei pentru Muncă, unde va fi eliminat articolul care prevede o majorare cu doar 20 la sută a alocațiilor, pentru anul în curs, după care actul normativ va fi supus votului plenului Senatului, în procedură de urgență. De aici, Ordonanța va fi transmisă Camerei Deputaților, care este și forul decizional, procesul parlamentar încheindu-se, pe acest subiect, cel mai probabil în plină campanie electorală pentru alegerile locale.

Planul Guvernului Orban de a ignora atât legea adoptată de Parlament și promulgată de președinte, precum și decizia CCR riscă să fie dat peste cap, chiar la debutul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Ieri, conducerea Senatului, prima cameră sesizată cu adoptarea unei legi de aprobare a OUG prin care cuantumul majorării alocațiilor, pentru anul în curs, ar urma să fie de doar 20 de procente, a înaintat proiectul Comisiei pentru Muncă. Social-democrații împreună cu parlamentarii PPUSL, ai ALDE și ai Pro România intenționează să elimine exact această prevedere din actul Guvernului și să se aplice legea. Mai exact, dublarea alocațiilor să fie făcută începând cu anul 2020, nu eșalonat până în anul 2020.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.