Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Într-adevăr, se poate ca acest vaccin să fie benefic, să existe şi altfel decât o armă a propagandei post-sovietice sau, dimpotrivă, să fie prima rază de speranţă în lupta împotriva pandemiei şi un posibil semn că ne-am putea reîntoarce cândva, în generaţia asta sau alta, lumea s-ar putea întoarce la un regim de oarecare normalitate.

Din nefericire, răspunsul este semnificativ pentru anormalul timpului nostru, căci în loc să se raporteze, pro sau contra, dimensiunea medicală a problemei, totul s-a deplasat instantaneu în spaţiul competiţiei politice.

Competiţia de imagine privind supremaţia naţională este cea esenţială, în ea se investesc toate energiile. Nimic altceva nu mai este relevant, nimic altceva nu mai intră în ecuaţie tocmai pentru că miza reală este asta şi nu s-a schimbat de pe vremea lansării cursei spaţiale. Atunci ruşii au câştigat prima etapă, n-au uitat niciodată asta şi vor să reînvie entuziasmul mondial creat atunci de BIP-ul rămas în istorie. În consecinţă, politizează din start descoperirea de acum, trimiţând-o, fie şi la nivel simbolic, în zona bătăliei împotriva SUA, ca demonstraţie a capacităţilor ştiinţifice a cercetătorilor ruşi în cooperare cu departamentul apărării naţionale.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.