Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A fost deseori denumit cel mai spectaculos drum din România și unul dintre cele mai frumoase din lume. Șerpuind pe crestele Carpaților, Transfăgărșanul este fără îndoială unul dintre obiectivele de neratat într-o excursie în Țara Făgăsașului.

Nu există traseu pe care să-l faci prin Țara Făgărașului care să nu ia în calcul și Transfăgăsășanul. Șoseaua de peste 150 de km, care taie munții și care leagă provinciile istorice Transilvania și Muntenia, este unul dintre cele mai cunoscute obiective din România.

”Un drum fabulos, cel mai uimitor pe care l-am văzut vreodată!”, așa a fost apreciat traseul de către echipa Top Gear din Marea Britanie, care a filmat o emisiune pe Transfăgărășan. Drumul de peste munți fascinează, însă, pe oricine îl străbate, datorită peisajului alpin spectaculos, crestelor montane abrupte, coloritului florei și variațiilor de altitudine.

Integral pe ProTVComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.