Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reprezentanţii elevilor anunță că resping categoric purtarea obligatorie a uniformei școlare. Într-un comunicat de presă, Consiliul Naţional al Elevilor precizează că altele trebuie să fie prioritățile României, nicidecum modul în care se îmbracă tinerii. Ba chiar, ca niște adevărați specialiști în politică, economie și finanțe, elevii dau și indicații despre cum trebuie guvernată/ condusă țara!

Așadar, iniţiativa legislativă privind acordarea unor vouchere de 350 de lei pentru achiziţionarea uniformelor şcolare, adoptată marți, 11 august, de Senat, este o prostie, zic elevii. Reprezentanții lor consideră că, fără luarea unor măsuri de securitate în şcoli, obligativitatea purtării uniformelor este „o formă fără fond”.

„În contextul economic actual, o astfel de măsură ar fi dezastruoasă, întrucât asigurarea sumelor prevăzute în proiectul de lege presupune o povară financiară semnificativă pentru bugetul de stat. Mai mult, ţinând cont de faptul că peste 900.000 de elevi nu au acces la educaţie online, considerăm că alocarea fondurilor către această iniţiativă legislativă reprezintă un act de iresponsabilitate şi indiferenţă crasă a senatorilor faţă de elevii din România”, susţin reprezentanţii elevilor.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.