Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Șoferii ar putea să nu mai fie amendați cu mii de lei de Poliția Rutieră atunci când nu au asupra lor exemplarul original al poliței de asigurare RCA, chiar dacă au respectat obligația legală de a încheia o asemenea asigurare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenționează în acest sens să modifice alin. (11) de la articolul 10 din cadrul Normei RCA nr.20/2017, care prevede amenzile respective.

ASF va lua decizia în urma unor propuneri transmise către Grupul de lucru responsabil de modificarea normei RCA, iar decizia finală ar putea fi luată în luna septembrie, scrie stiripesurse.ro. Formularea actuală permite ca șoferii să fie amendați de Poliția Rutieră atunci când nu au asupra lor exemplarul original al poliței RCA, chiar dacă respectă legea și au încheiată o asemenea asigurare.

Și amenzile nu sunt deloc mici, situându-se între 1.000-2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.