Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Seceta prelungită și nu în ultimul rând lipsa de implicare a autorităților au dus la secarea unor lacuri importante din țara noastră.

De pildă, în loc de apă, turiștii care au ajuns la Lacul Sărat se scufundă în nămol. Și, mai gravă este situația în laguna de la Nuntași, parte a Biosferei Deltei Dunării, unde acum nu mai e strop de apă.

Fostul lac Nuntași din județul Constanța, inițial cu o suprafață de 840 de hectare și o adâncime medie de doi metri, a dispărut efectiv în ultimele două luni. Cauzele sunt multiple. Pe lângă erorile umane putem vorbi și despre seceta prelungită, care a făcut ca în aceste două luni, întreaga cantitate de apă să se evapore iar peisajul să devină unul saharian.

Localnic spun că „ Mor pescărușii și peștii. E teroare ce este aici.”

Integral pe ProTVComentarii

Mihnea Pai cine a mai decolmatat canalele de legatura cu celelalte lacuri? Si cine a mai reparat stavilarele de care vorbeau cei de la Apele Dobrogei??? Doar functii pentru bani, ocupate de habarnisti. Nu tu strategii pe termen mediu si lung, nu tu proiecte...NIMIC! Ca in toate domeniile- dupa decembrie '89! Nu fac vreun cartier de blocuri e-acolo? Ca asa s-au distrus toate marile uzine... Pentru a face loc afacerilor imobiliare....

12 august 2020 23:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.