Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curat constituțional! Klaus Iohannis exclude instalarea unui Guvern PSD dacă moțiunea de cenzură trece, deși nu acesta este rolul său constituțional. Iohannis a fost întrebat miercuri despre posibilitatea ca România să aibă un guvern de uniune națională dacă trece moțiunea de cenzură . „Coaliții post-moțiune: întâi să vedem moțiunea, apoi votul pe moțiune, să facem consultări și în mod sigur nu vom avea guvern PSD”, a răspuns președintele.

S-a arătat apoi deranjat de depunerea moțiunii de cenzură de către PSD.

Astfel, chestionat dacă crede că moțiunea va trece și, dacă da, unde va pleca Guvernul, acasă sau la pușcărie cum a zis Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis a afirmat: „Atunci când a fost înlăturat din fericire Guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem un Guvern minoritar care trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegerile parlamentare. După scurt timp, PSD a făcut o pasiune pentru moţiune de cenzură. Nu trebuie, după părerea mea să plece. E o măsură populistă, electoralistă, fără rost. Mai e puţin timp până la alegeri. De ce să depui moţiune de cenzură? PSD vrea să arate că se opune unui Guvern care pregăteşte alegerile. Asta vom urmări cu mare atenţie dacă trece sau nu. Am avut situaţii când a trecut şi situaţii când nu a trecut. Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea”.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.