Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un animal uriaș care a trăit acum peste 70 de milioane de ani era înrudit cu aligatorii din America de azi, însă era de câteva ori mai mare și mai greu: putea avea 10-11 metri lungime și cântărea chiar și 3,5 tone, arată un studiu citat de New York Times. Animalul uriaș a fost numit Deinosuchus riograndensis, iar Deinosuchus înseamnă ”crocodilul terorii”.

Studiul publicat în Journal of Vertebrate Paleontology spune că acest crocodil uriaș a trăit în cretacicul târziu, undeva acum 75 - 82 milioane de ani și, având dinți de dimensiunea unei banane, cap foarte mare și fălci puternice putea să atace dinozaurii care se apropiau de apă.

Uriașii crocodili puteau ajunge la 10-11 metri lungime și puteau cântări până la 3.500 de kg, fiind mult peste un aligator mare din prezent (care ajunge la 4 m lungime și 350 kg greutate.

Integral pe HotnewsComentarii

Mirela Vencu Deci era un crocodil bananier!

15 august 2020 8:09

K Nu e cumva un imputit de Psd-ist animalul ala,,ca cam seamana sau un imputut de postac Psd-ist..

14 august 2020 13:08

Florin Cornea Si la ce ne ajuta informatia asta?

14 august 2020 7:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.