Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a anunțat, vineri, semnarea contractului cu Avioane Craiova S.A. pentru revitalizarea și modernizarea a zece aeronave IAR-99. Prezent la eveniment, premierul Ludovic Orban a detaliat argumente investiției, care se regăsesc în programul de înzestrare a Armatei.

Șeful Ministerului Apărării Naționale, prezent la Fabrica de Avioane Craiova, alături de premierul Ludovic Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat că în cadrul acestei vizite se finalizează semnarea contractului cu Avioane Craiova S.A., căreia MApN i-a transmis invitația de participare la procedura de atribuire în luna mai.

Obiectivul principal al revitalizării și modernizării avioanelor IAR-99 Standard în varianta IAR-99 Standard Modernizat – IAR-99 SM este realizarea unor aeronave de școală și antrenament necesare pregătirii avansate a piloților pentru trecerea la zborul pe aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române. Totodată, programul de înzestrare are ca scop menținerea capabilității aeriene de sprijin aerian apropiat și intervenția împotriva țintelor aeriene de viteză mică, potrivit Informării MApN.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.