Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Normele elaborate de Ministerul Sănătății pentru începerea anului școlar sunt aceleași de acum o lună și jumătate, spun reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Aceștia arată că totul este o bătaie de joc și că este imposibil să pregătești școlile în doar 3 săptămâni și fără niciun ban alocat.

Măștile purtate permanent, culoarele prestabilite și marcate, săgețile, barierele, dezinfectanții, despărțitoarele din bănci, intervalele diferite ale ieșirilor în recreație, intrările multiple și alte asemenea reguli formulate teoretic în regulamentul Ministerului Sănătății sunt imposibil de pus în practică în timpul rămas. ”Nicio firmă nu va putea monta în trei săptămâni 3 milioane de panouri despărțitoare în bănci. Și-au bătut joc! De o lună și jumătate așteptăm acest draft și apare doar o singură modificare, aia cu plexiglasul în bănci. Totul este identic cu ce era și acum o lună și jumătate. Oamenii ăștia se spală pe mâini și pasează responsabilitatea la conducerea unităților de învățământ și la familii.

Draftul este impecabil la nivel teoretic, pentru că au copiat după regulile din Germania, Franța, dar la nivel practic este imposibil de pus în practică peste noapte. Este clar că ne îndreptăm spre un învățământ, în mediul urban, de 50% la școală și 50% acasă, sau chiar învățământ on-line.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.