Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Potrivit unui sondaj de opinie realizat la comanda PNL, lupta dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea în Capitală este una strânsă, între cei doi candidați fiind o diferență infimă. Despre șansele pe care Nicușor Dan le are în fața Gabrielei Firea a dat detalii premierul cu câteva zile în urmă, amintește CAPITAL.

Acesta a precizat că, în sondajele din prezent, Nicuşor Dan, candidatul PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, are cu minim 4% mai mult decât Gabriela Firea în preferinţele cetăţenilor. „În sondajul de dinainte de campanie, Firea avea în faţa lui Nicuşor Dan procente bune, aproape 10%, şi astăzi Nicuşor Dan este peste Firea cu minim patru procente, în funcţie de prezenţa la vot“, declara Ludovic Orban.

Însă chiar un sondaj intern al PNL arată că în lupta pentru primăria Capitalei dintre Nicușor Dan, susținut de PNL-USR-PLUS, și Gabriela Firea de la PSD este una foarte strânsă. Potrivit sondajului, Nicușor Dan este preferat de 31% dintre respondenți, Gabriela Firea de 29%, iar Traian Băsescu de 10%, anunță HOTNEWS.

La întrebarea „Care a fost cel mai slab primar al Bucureștiului?", 23% dintre respondenți au spus că Gabriela Firea, 12% au spus că Viorel Lis și Traian Băsescu, în timp ce 7% au spus Sorin Oprescu, iar 7% - Adriean Videanu. Un procent foarte mare este însă cel al nehotărâţilor, constată DIGI24: 22%. Potrivit datelor colectate de la aproape 1.000 de bucureşteni, aproape 70% dintre aceştia consideră că este nevoie de o dezbatere între principalii candidaţi la alegerile din Capitală.

Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS pentru Primăria Capitalei Nicuşor Dan susține că Gabrielei Firea îi este frică să participe la o dezbatere publică alături de el, iar strategia prim-vicepreşedintelui PSD este de a minţi în medii controlate şi de a cheltui milioane de euro din banii bucureştenilor pentru propagandă politică, anunță ADEVĂRUL.

În plus, PNL Bucureşti a sesizat Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, acuzând primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, că a refuzat să emită, la aproape două săptămâni de la începerea campaniei electorale, dispoziţia de primar prin care sunt stabilite locurile unde urmează să fie amplasate panourile pentru afişat electoral, potrivit legii, informează JURNALUL NAȚIONAL.

În replică, Firea arată că PNL o acuză de lucruri inventate, fie din necunoașterea legii, fie pentru că folosește “cele mai josnice metode” în încercarea de a o discredita. Conform Gabrielei Firea, toţi primarii de sector au emis dispoziţiile prin care au stabilit aceste amplasamente.

Președintele PNL Ludovic Orban și candidatul alianței PNL- USR- PLUS la primăria București, Nicușor Dan s-au întâlnit, luni seara, pentru a discuta despre alegerile locale din București. Cei doi ar fi pus țara la cale, la un mic, o bere și cartofi brajiți cu brânză rasă pe deasupra, susține CAPITAL. Alianţa USR-PLUS şi PNL, partide partenere în Capitală, au început să se atace pe tema racolărilor făcute pentru locale, din fiecare tabără fiind lansate acuzaţii referitoare la candidaţii controversaţi pentru alegerile din 27 septembrie.

Scandalul între PNL şi Alianţa USR-PLUS a început după ce mai mulţi membri ai alianţei au distribuit în mediul online o statistică referitoare la persoanele din PNL care ar candida la primăriile din ţară şi care au venit de la alte partide, afirmă EVENIMENTUL ZILEI. Potrivit variantei Alianţei USR-PLUS, din cei aproape 3.300 de candidaţi pentru funcţia de primar, 498 de candidaţi liberali ar proveni de la alte partide. Cel mai mare număr de traseişti, 225 de candidaţi, ar fi foşti social-democraţi, iar 100 de candidaţi ar veni de la ALDE.

Surse liberale susţin pentru ADEVĂRUL că numărul aleşilor luaţi de la PSD este, de fapt, în jur de 150. Răspunsul PNL nu s-a lăsat aşteptat mult timp. De la Secretariatul General al PNL a plecat spre filiale un mesaj de alcătuire a unei liste cu candidaţii USR-PLUS care în trecut au fost la alte partide.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, susține că aceste scandaluti între partidele teoretic aliate este doar „de fațadă“ și că „marea bătălie electorală" la alegerile locale se desfășoară în mod real între două formațiuni aliate, PNL şi USR, ambele pe dreapta eșichierului politic, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Atacurile reciproce între PNL şi USR din ultimele zile cu privire la traseismul politic şi colaboraţionismul cu PSD ne arată că marea bătălie electorală este, de fapt, între cele două.

La Alba, Constanţa, Iaşi, Timiş şi multe alte judeţe, cele două partide se luptă pe viaţă şi pe moarte, ceea ce nu face decât să evidenţieze ipocrizia absolută de care au dat dovadă la Bucureşti“, a explicat, miercuri, Eugen Tomac, într-un mesaj postat pe Facebook..


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.