Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nicuşor Dan, candidat susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a apreciat că societăţile comerciale ale Municipalităţii distorsionează piaţa şi a declarat că acestea pot fi desfiinţate în decurs de jumătate de an, urmând ca angajaţii să fie mutaţi înapoi la administraţiile din care provin.

"De fapt, companiile acestea sunt anti-piaţă. Companiile inventate de Primărie sunt un monopol, pe nişte lucrări publice pe care le-au luat nişte firme la care s-au angajat nişte activişti de partid şi, bineînţeles, şi nişte oameni care să facă treaba adevărată. Însă ele distorsionează piaţa şi lucrul acesta trebuie să dispară. Şi, mai general decât atât, achiziţiile anuale ale celor şapte primării din Bucureşti - Primăria Generală şi primăriile de sector - depăşesc o jumătate de miliard de euro. Oriunde în lumea asta, suma asta generează o piaţă. Din păcate, în România, în Bucureşti, nu avem această piaţă şi aceasta este una dintre promisiuni - că aceste achiziţii publice vor genera o piaţă. După cum, evident că dacă vom face şoseaua de centură, dacă vom face metroul de suprafaţă, dacă vom face reabilitarea liniilor de tramvai - toate acestea sunt mari lucrări publice care aduc bani în piaţa bucureşteană - şi promisiunea mea este, pe modelul creşterii economice pe care au avut-o oraşe din România guvernate de primari de dreapta, promisiunea este de a ajunge la un salariu mediu de 1.400 de euro pe lună", a precizat Nicuşor Dan.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.