Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La început a fost generația cu cheia la gât. A urmat cea crescută imediat după Revoluție, generația de sacrificiu. De-a lungul timpului le-au fost atribuie direct litere: X, Y, Z. Și probabil că după ce vom termina alfabetul o să începem să le atribuim nume, ca pe plăcuțele de la mașini, din trei litere. De fiecare dată, la fiecare ciclu, fiecărei generații i se atribuie o literă, ca o speranță sau un exercițiu de memorie. Ca să ne fie mai ușor peste ani să ținem minte care dintre ele a reușit. La care dintre ele speranțele adunate și reportate de la o literă la alta se împlinesc! Care va fi generația care va scoate România din beznă! Sau care va fi cea care va da greș.

De 30 de ani încoace, ba chiar 31 deja, școala românescă a „mâncat”câteva litere bune din alfabet încercând să pregătească o generație Alfa, acea generație care să reseteze baremul, să spargă tiparele și să ne lumineze. Să rupă, în sfârșit, “blestemul” lui Silviu Brucan, cel care ne dădea 20 de ani ca să ieșim din negura comunismului. Ce optimist era!

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.