Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD nu va face alianţă cu ALDE, PPUSL sau ProRomânia la alegerile parlamentare din decembrie. Însă pe listele PSD vor candida, la bucată, membri ALDE şi PPUSL. Călin Popescu Tăriceanu e în discuţii avansate cu Marcel Ciolacu, în timp ce Dan Voiculescu cere mai multe locuri eligibile în schimbul susţinerii mediatice, susţin surse politice pentru Adevărul.

Liderii PSD au decis: partidul va merge singur la alegerile parlamentare, nu în alianţă cu formaţiuni-breloc. Decizia va fi anunţată marţi, când e programată şedinţa Consiliului Politic Naţional (CPN), fost CEX. Totuşi, pe listele PSD vor candida şi politicieni din afara partidului. ”Vor fi patru-cinci de la ALDE, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu.

Problema e PPUSL, unde negocierile sunt extrem de dure. Dan Voiculescu foloseşte Antena 3 ca să ia pielea de pe Ciolacu, ca de fiecare dată. PPUSL numără acum 9 parlamentari, toţi transferaţi de la alte partide, dar Voiculescu vrea şi mai multe locuri pentru partidul său”, susţin surse din conducerea PSD pentru ADEVĂRUL. Călin Popescu Tăriceanu ar putea primi un loc eligibil din partea PSD Bucureşti, organizaţie condusă de Gabriela Firea.

Primarul general speră că Tăriceanu va reuşi să rupă din electoratul lui Nicuşor Dan la alegerile locale, astfel încât să pună umărul la realegerea sa ca primar. Victor Ponta nu vrea să se asocieze cu PSD, prin urmare ProRomânia va merge singur la parlamentare. Partidul condus de Victor Ponta este cotat la 10% în sondajele de opinie, în timp ce PSD abia depăşeşte 20%.

Însă ipoteza potrivit căreia conducerea ALDE va candida pe listele PSD a fost desființată chiar de liderul formațiunii, anunță DIGI24. Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că la mijloc e vorba doar de un „fake-news” lansat pe piață de rivalii săi politici. În opinia sa, ALDE ar risca „să își piardă identitatea politică” dacă recurge la o asemenea mișcare.

„Continuă «fake news-urile» din campania electorală. Ultimul pe care l-am văzut este că aş candida la alegerile parlamentare pe listele PSD! Realitatea este mai simplă: sunt cel care am susţinut şi susţin că ar fi benefică o alianţa ALDE, PSD şi Pro România, ca o construcţie care se poate opune mai eficient dictaturii PNL-iste. Dacă această alianţă nu se poate face, nu este din cauza noastră şi nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

ROMÂNIA LIBERĂ remarcă faptul că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că „niciun membru al conducerii ALDE nu va candida în alegerile din anul 2020 pe listele PSD“. Asttfel, Tăriceanu sugerează că astfel de informații lansate în spațiul public vizează desființarea identității ALDE. „Cine își freacă lăbuțele că scapă de noi trebuie să-și pună pofta în cui. Țineți minte trei cuvinte: ALDE merge înainte!” - spune Călin Popescu Tăriceanu.

Altfel, constată GÂNDUL, fostul partener de guvernare al PSD, dar și cel care a pus umărul decisiv la dărâmarea Executivului social-democrat, dă asigurări că „ALDE va rămâne apărătorul drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi al nevoii de a fi respectată legea”.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.