Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

TikTok și Oracle vor deveni parteneri de afaceri în Statele Unite – un acord menit să satisfacă preocupările administrației Trump în materie de securitate națională cu privire la aplicația video.

Vestea vine după săptămâni de speculații privind viitorul aplicației chineze în Statele Unite. Natura exactă a acordului dintre TikTok și Oracle rămâne neclară. Acordul dintre companiile ByteDance și Oracle nu va fi structurat ca o vânzare, ci mai degrabă ca o restructurare, anunță CNN.

Deal-ul nu reprezintă însă preluarea integrală a aplicaţiei video. Grupul de tehnologie condus de Larry Ellison, unul dintre puţinii oameni din Silicon Valley care l-au susţinut public pe preşedintele Trump, va deţine cel mai probabil o participaţie minoritară.
Oferta Microsoft, respinsă

Aparenta victorie a companiei Oracle este o lovitură pentru Microsoft, care se lupta de săptămâni bune să cumpere TikTok. Oferta celor de la Microsoft de a cumpăra afacerea din SUA a aplicaţiei TikTok a fost respinsă de ByteDance, proprietarul chinez al platformei, conform anunţului făcut duminică seara de gigantul american din domeniul informaticii.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.