Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România este unica țară de pe continentul european care nu numai că recunoaște plagiatul ca merit pentru ocuparea de demnități în stat, dar și pregătește, pe bandă rulantă, analfabeții cu diplome să își voteze alți analfabeți funcțional, care să-i conducă.

Din cauza unor asemenea practici a ajuns România o „școală” pentru cerșetorii Europei. Zeci de mii de copii nu învață altceva decât să ceară și să stea, ca părinții lor cu mâna întinsă la Stat pentru un kilogram de zahăr și un litru de ulei. Din cauza sărăciei și a atitudinii “jeomanfișiste” a autorităților, alte zeci de mii de copii n-au mai ajuns niciodată să facă școală, sau au fost nevoiți să renunțe la ea.

Cei care au rămas în bănci, în ciuda tuturor obstacolelor, au toate șansele să fie învățați mai degrabă cum să-și bată joc de propriul lor viitor, decât cum să îi aibă de grijă, în țara în care diploma falsă a ajuns instrument funcțional. Nu este de mirare că rămânem de ani de zile în atenția UNICEF, care tot atrage atenția autorităților asupra nivelului abandonului școlar în Romania, devenit îngrijorător pentru Uniunea Europeană.

România Educată, sedusă și apoi abandonată

În 2016, Guvernul Cioloș a atacat la baionetă abandonul școlar, inițiind ”Școala pentru toți”, un program în care peste 193 de milioane de euro urmau să meargă către copiii din școlile defavorizate, cu risc de abandon școlar, tinerii și adulții care au renunțat la școală și vor să o reia, cadrele didactice și specialiștii care aveau nevoie de sprijin pentru a-și adapta activitatea școlii la nevoile copiilor. Inițierea programului s-a făcut cu tam-tam, însă raportările, pe parcurs, sau bilanțul, dacă a existat vreunul, au ”beneficiat” de note extrem de discrete.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.