Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituțională (CCR) a respins marți pe fond, cu majoritate de voturi, sesizarea Guvernului Orban împotriva moțiunii de cenzură depusă de PSD, stabilind, pe de o parte, că o moțiune de cenzură poate fi depusă inclusiv în sesiune extraordinară și, pe de altă parte, că votul pe o moțiune poate fi dat și în altă sesiune decât cea în care a fost depusă, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.

”Nu există conflict între Guvern și Parlament din cauza moțiunii de cenzură. Moțiunea poate fi depusă oricând, se poate chiar convoca o sesiune extraordinară special pentru depunerea unei moțiuni. La fel, votul pe o moțiune de cenzură poate fi dat oricând”, au explicat sursele citate.

Potrivit acestora, singura opinie separată a fost a judecătoarei Livia Stanciu, care a spus că este de acord cu respingerea sesizării Guvernului, dar nu pe fond, ci pe formă. Cu alte cuvinte, judecătoarea Stanciu ar fi vrut ca sesizarea să fie respinsă ca inadmisibilă.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.