Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Peste 167.000 tablete ce trebuie să ajungă la elevi pentru învățământul online vor fi cumpărate prin achiziție directă, după ce prin licitație publică s-a reușit cumpărarea a doar 82.000 bucăți.

ONAC (Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate) a anunțat luni seară că a reluat procedura de achiziționare a dispozitivelor conectate la internet. Pentru că este nevoie urgentă în mii de unități școlare din țară de tablete fără de care copiii nu pot învăța în sistem online, s-a trecut de la procedura de achiziție prin licitație publică la cumpărarea prin negociere directă.

„Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate în calitate de instituţie abilitată urmează să deruleze în regim de urgenţă, în numele şi pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării, procedura de negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare având ca obiect achiziţionarea de dispozitive Electronice cu conexiune la internet necesare facilitării activităţilor didactice la distanţă.”, a anunțat ONAC.

Ofertele pentru cele peste 167.000 tablete trebuie depuse de furnizorii de echipamente până vineri, la ora 12.00. În aceste condiții, luând în calcul și timpul necesar livrării aparatelor, dacă se reușește achiziția lor tabletele vor ajunge cel mai devreme în mâinile elevilor abia la începutul lunii octombrie.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.