Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Top-modelul Naomi Campbell, starleta Kim Kardashian West şi actorul Mark Ruffalo se numără între vedetele care au anunţat că îşi „îngheaţă” conturile de Facebook şi Instagram pentru o zi, miercuri, în semn de protest faţă de răspândirea discursului instigator la ură pe aceste platforme.

Protestul este parte din campania „Stop Hate for Profit”, coaliţie de grupuri care luptă pentru drepturile civile, între care NAACP, Color of Change şi Anti-Defamation League, care, în iulie, a condus boicotarea Facebook după moartea lui George Floyd în custodia poliţiei din Minneapolis. Peste 1.200 de companii s-au alăturat acelei acţiuni, inclusiv branduri ca Unilever, Verizon, Adidas şi Ford.

Luni, coaliţia a anunţat că lansează o acţiune coordonată, de o săptămână, pe Instagram, trăgând la răspundere Facebook pentru rolul în incitarea la violenţă, răspândirea rasismului şi urii şi pentru contribuţia la dezinformarea electorală.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.